Gudinna Wiki VisaÄndraBifogaVersionerUppdateratSökKarta

Ligistsidan

Uploaded Image: phr1kk.png

Gör vad du vill med den här informationen, men det är troligen olagligt att göra något av det här i praktiken. Gör inget av det här i praktiken.

Du behöver:
1 telefon (helst en med knappsats)
2 krokodilklämmor
1 ficklampa
1 jappsare (mer om det senare)

Vad man gör när man är en phr1kkur(TM) är att man kopplar in sig på någon annans teleledningar på en telestolpe (som har USEL säkerhet). Dessa telestolpar kallas jappsare (kort sak med svart topp), se fig. 1. För att koppla in sig på en jappsare behöver man ett LMHS (Linemans Handset) som till och med en femåring klarar av att bygga. Du tar en helt vanlig telefon, kopplar loss alla kablar från kontakten och sätter dit krokodilklämmor på de två trådarna som sitter högst upp.

Nu måste du leta upp en jappsare som står enskilt till (mitt ute i skogen vore bäst). När du har hittat en måste du kolla om den är låst. Om den är låst så kan du antingen skaffa en stor tång och knipsa sönder plastlocket eller leta upp en annan jappsare. Om den inte är låst, grattis....det är bara att sparka upp den. Du riktar en spark mot det svarta på jappsaren och förhoppningsvis flyger locket av. Nu har vi kommit till skattgömman. Lys med ficklampan och leta upp kopplingsplinten där alla sladdarna kommer ifrån (Se fig. 3). Koppla telefonen som du ser på Fig. 3 och lyssna om du har ton. Om du inte får ton kan du prova att byta plats på klämmorna eller byta linje (varje vertikalt par är en linje).

Referens till aktuell sida


Frivillig gåva till stöd för driften av Gudinna Wiki :