Gudinna Wiki VisaÄndraBifogaVersionerUppdateratSökKarta

fortsättning... del 2... pneumothorax för tredje gången. \o/

bild på min 6m livlina.

Uploaded Image: Argyle-Sentinel.jpg Uploaded Image: photo.jpg
på den lilla vagnen hänger vattenlåset som ska sluta bubbla(och sluta pipa som en mus) när hålet i lungan är läkt.

21 Januari 2007

Godartade framsteg, dom små bubblorna i vattenlåset tycks vara borta. Har vid det här laget knaprat i mig en karta panodil för att hålla smärtan i höger skulderblad i shack och musklerna avslappnade... 1000Mg med minst 4h intervall morgon middag kväll.


En lustig detalj...

I det rum som jag vårdats i testade landstinget en ny typ av avskärmning mellan patientsängrna. Ett utfällbart vitt plast drapperi som går att vinkla, till min förbluffning var detta drapperi dekorerat med en liten fyrkantig gubbe som liknar norrköpings gatukonst dekorationer! ESAY skulle vara glad om han bara visste :)
Uploaded Image: kulturdrapperi1.jpgUploaded Image: kulturdrapperi2.jpgUploaded Image: kulturdrapperi3.jpg

22 Januari 2007

Inga bubblor idag heller. Nu monterades det på istället för vattenlåset en liten "Heimlichventil" @Atrium pneumostat som kan tejpas direkt på kroppen, den släpper ut luft men inte in. Nu är jag helt mobil och kan gå runt fritt på avdelningen med vanliga kläder.
Uploaded Image: portabelt dränage.jpgUploaded Image: vattenpistol-under-tröjan.jpg - Ser ut som att jag har en vattenpistol under tröjan. Agent 007 se upp!

23 Januari 2007

Permission!
Då jag ska vänta tills den 25'e för nästa röntgning så kan jag åka på permission, utrustad men en liten påse panodil traskar jag lyckligt ut i östgötavintern.

24 Januari 2007

Känner mig trött och något febrig men Ildikó hittar på finnurliga bryggder och håller mig varm med kramar!
Uploaded Image: febrig-sjukling.jpg

25 Januari 2007

Åter på sjukhuset får reda på att jag är välkommen för operation ... men en hake.. uppväckningsavdelningen är överfull. Tar nya röntgenbilder samt lägger om förbanden runt dränaget och vips är man åter på permission!

26 Januari 2007

Efter ett samtal till sjukhuset blir jag meddelad att jag är välkommen tillbaks den 28'e för att lägga om och disinfectera runt dränaget. Förbandet runt dränaget ska läggas om var tredje dag för att förhindra bakterietillväxt. Sedan ska jag sova över på sjukhuset i väntan på en förebyggande operation: genom att gå in med titthålskamera kan man i förväg se om det finns lungblåsor som kan spricka i framtiden och stänga av dom samt att man kan skrapa på lungan så att den blir irriterad och växer fast vid revbenen. Med utförd operation så ska jag slippa att få pneumothorax lungkollapser i framtiden. Nu har det gått en vecka sedan jag lades in på sjukhus.

Mår mycket bättre av att få vara hemma ett tag!
Uploaded Image: idolbild.jpgUploaded Image: glad.jpg
På kvällen passade jag på att gå på "öppen scen"/Lorient i linköping, vem som helst fick ställa sig på scen och skråla vad dom ville, träffade en vänn som sjöng mobiltelefon kareoke samt att jag själv hoppade upp på scenen och sjöng jojk, en lyckad kväll!

Fortsättning

fortsättning... del 3... pneumothorax för tredje gången. \o/

Referenser till aktuell sida


Frivillig gåva till stöd för driften av Gudinna Wiki :