Gudinna Wiki VisaÄndraBifogaVersionerUppdateratSökKarta

pneumothorax för tredje gången. \o/

19 januari 2007

Ännu en gång har jag fått nöjet att gå runt och andas med en lunga då den kollapsade spontant efter att jag vaknat på en soffa, den första vinterdagen i norrköping under 2007. Efter viss fundering vad det underliga trycket över bröstet berodde på kom jag ganska snabbt fram till lösningen, den var punkterad. Den enda åtgärden möjlig var att lägga in mig på sjukhus igen. Jag har redan testat klinikerna i Motala och Norrköping så den här gången valde jag att gå in på akuten i Linköping och se om dom lärda på universitetssjukhuset har någon kur för mig. Sagt och gjort och vips efter ett par blodproverprover och lite undersökning med fingerknackningar på bröstkorgen, stetoskop och en mycket stor röntgen kanon kunde personalen konstatera hur jag bäst skulle kureras: sticka in ett dränage i min högra lunga och placera den andra delen av slangen till ett vattenlås som monterades med en 2m slang till närmaste vägg med luftsug och vänta tills den "massiva" pneumothoraxen på 8cm från revbenen till lungan var utsugen och hålet som orsakat den läkt. Under vistelsen i Linköping har jag fått nöjet att åka runt i kulvertarna snabbt och bekvämt med sängtruck!

En liten skiss över det hela med ljudeffekter.

      \o/      2m   | 
\==_    |~`---. .------------@| 
!"""!   / \  [#]      ¤|

bord med  jag vattenlås  vägg
tidningar   

prassel.. urr.. pip pip..  pshht..


Uploaded Image: förvånad-och-inlaggd.jpg Uploaded Image: photo.jpg - Något förvånad att jag är inlaggd igen men det finns bot säger som.

21 jan 2007

goda nyheter!
sjuksköterskorna på avd 61 har skarvat slangen som går från väggen till mitt vattenlås och adderat 4m extra. Med min nya aktionsradie på 6m kan jag nu nå tidningshögen på bordet vid andra sidan rummet, hurra :)

Fortsättning

fortsättning... del 2... pneumothorax för tredje gången. \o/ - mellandagar, lustiga detaljer och heimlish pumpar
fortsättning... del 3... pneumothorax för tredje gången. \o/ - operation, vecka 2

Nedan

Bilder på dränaget som går från lungan till luftpumpen.

Uploaded Image: drän-1.jpg Uploaded Image: drän-2.jpg

Referenser till aktuell sida


Frivillig gåva till stöd för driften av Gudinna Wiki :