Gudinna Wiki VisaÄndraBifogaVersionerUppdateratSökKarta

när jag drömmer

Det är först mörkt när jag sluter ögonen, efter att ögat har vant sig vid mörkret börjar mörkret ändra färg... mörk rött, mörk blått ... det mörkblåa samlar sig likt en halo i mitten av mitt mörka synfält.

Sakta börjar en pulserande våg som rör sig från det omgivande mörkröda sprida sig in i det mörkblå och en del av det mörkblå slinker tillbaks in i det mörkröda, det blir en vibrerande blandning mörkgrått... som sakta sakta blir nyans för nyans ljusare..

Plötsligt ger den gråa massan sig till känna, som en handfull små flygande myggor som gräver tunnlar i rök skingrar små ljus den gråa synen till ett hav av vita trådar... det är nu vitt av det svaga ljusnystanet... när jag försöker se vad massan föreställer inser jag att jag är på en helt främmande plats som är lik alla de platser jag mött förrut men utan avstånd eller begränsningar.. jag är i drömm.

På mina resor i drömm har jag ibland fått en del råd av invånare i världen, ibland får man konkreta råd som det här: "Om du nån gång blir jagad av ett osynligt monster; fråga vilken färg det har så försvinner det". Jag blev glad av det beskedet och gav det vidare till en annan individ i drömm som hejdade mig när jag spatserade runt genom att gå på kryckor utan att använda benen, den individen blev även den glad av beskedet.

Av alla besök i drömm har jag haft lättast att minnas dom besök som chokerat mig, det kan vara tillfällen då jag tappar saker i drömm eller om jag håller på att värja mig från fara. Till min förvåning har dessa drömmar blivit mina mest betydelsefulla och givande besök efter att jag slutat värja mig och låtit min nyfikenhet se till att jag skadats eller lämnat sakerna bakom mig i drömm, först då släpper jag mitt ego och får insikten i drömm att kunna göra saker utan begränsningar, som att kunna flyga, andas vatten, känna lycka av att inte kunna dö; allt detta har gett mig ro i och utanför drömm.

Egentligen slutar jag inte att vara i drömm när jag är vaken.. det tycks som att om jag tittar med öppna ögon på en och samma plats kan jag se ljus trådarna vandra i mitten av mitt synfält... dom försvinner så fort jag rör på huvudet... och återkommer när jag är helt stilla. Låter jag dom täcka någons ansikte är det som att drömm låter mig visuellt se variationer på det ansikte jag tittar på som om det vorde verkligt.

Referenser till aktuell sida


Frivillig gåva till stöd för driften av Gudinna Wiki :