Gudinna Wiki VisaÄndraBifogaVersionerUppdateratSökKarta

Konsten att gillas av Google

Nyheter: https://www.google.com/webmasters/sitemaps/login - Berätta för google hur din website är uppbyggd, ger även detaljerad information över vilka sökträffar som leder till din site.
http://www.google.com/analytics - är en ny tjänst av google för att överblicka var användare kommer ifrån och vilka sökord som används; ett google basserad webbstatestik lösning.

oj.. här är en rörig artikel under sammanställning... ... skribenten tog paus... i flera månader =D

Ska omformuleras innan himmeln trillar ned, förhoppningsvis, troligtvis intealls:
Vad man kan lära sig av detta är att det viktigaste för om man vill skapa en websida med mycket besökare är inte hur tekniskt avancerad en sida är utan att den ska gillas av google. Google verkar gillar sidor som går att visa i rent textbaserade webläsare som lynx eftersom det är så google ser på webben. Gudinna Wiki är optimerad för visning i rent textbaserade webläsare samt att sidor som genereras med onödig information (tidigare versioner etc..) märks på sånt sätt att sökmotorerna inte sa indexera dom sidorna vilket gör att Google och andra sökmotorer fokuserar sig på dom sidorna med innehåll! Att innehållet på Gudinna Wiki har så udda karaktär verkar göra så att gillar siten ännu mer. Med andra ord Wiki fungerar som bra webdesign!

Saker att undvika med enkla lösningar

Google brukar vara skeptisk mot cgi URL med frågetecken i namnet.
Försök få din webserver att förstå att en sida tex http://www.gudinna.com/StartSidan är samma sida som http://www.gudinna.com/knasigurl.cgi?StartSidan så tror inte sökmotorer att tro att sidan är genererad med cgi och indexera sidan som en vanlig websida.
Om din webserver har flera virtuella domäner med samma innehåll ogillas det av sökmotorer. En lösning är att använda absoluta URL'er så att alla länkar inom en webbsida alltid bara använder en av dom virtuella domänerna.

Säg åt sökmotorerna vad som är ok att indexera.

Placera en textfil med namnet robots.txt i rot katalogen på din webserver. ( http://www.gudinna.com/robots.txt ) för den virtuella domänen som spegelsiten tillhör och blokera all indexering under den virtuella domänen och till¨åt all indexering på den virtuella domän som man vill fokucera sökressultaten och indexering till. Det är även bra att sätta en meta tag på alla sidor som innehåller nyttigheter till
<meta name="robots" content="index,follow"> 
och en meta på alla temporärt genererade sidor till
<meta name="robots" content="noindex,nofollow">
. Google tittar efter både robots.txt och metatagen för att avgöra om en sida ska indexeras eller ej. -- Zyz

Lite om pagerank

För den som vill vera mer om sökmotorranking
För att en sida ska bli högt rankad använder sig google av ett flertal metoder för att räkna ut hur relevant en sida är för en sökning.
En av metoderna är @pagerank.

Om man vill höja sin ranking så kan man tänka på följande.

http://www.google.com/googleblog/ - Googles blog kan vara en ide att kolla.. kan innehålla lite hintar vad som inte är ok att göra

Referenser till aktuell sida


Frivillig gåva till stöd för driften av Gudinna Wiki :