Gudinna Wiki VisaÄndraBifogaVersionerUppdateratSökKarta

wiki.scene.se : Demoscenen i Swedala

Uploaded Image: wiki.scene.se.png


Demoscenen är dit datorinteresserade individer söker sig med intresse av att uttrycka sig med datorn som hjälpmedel. Kunskap om hur datorer fungerar och hur man kan ta kontrollen över dom är både svårbegripligt och väldigt utmanande vilket gör att många söker sig till denna konstform. En "scener" uttrycker sig bäst genom att med valfria verktyg ta kontrollen över datorn och använda den som instrument för sina idéer. Innom Demoscenen samlas personer med intresse för digital musik, grafisk design och programmeringsskicklighet. I Sverige anordnas årligen sammankomster för sceners på demo partyn. @Hype är ett av dem och har anordnats årligen sedan 1997 med runt 200 besökare vid varje tillfälle. Många som deltar i demoscenen arbetar även med datorer professionellt.

En alternativ förklaring till vad demoscenen är: 1-complex.net/index.php/Demoscene - demoscenens mål definieras som sökandet efter nya sätt att skapa meta-data.

En mycket bra FAQ på engelska om demoscenen som förklarar alla sceners begrepp och fakttermer finns här : @PC Demoscene FAQ Uploaded Image: UK.gif

wiki.scene.se är en fristående del av http://scene.se

Läs mer:

Uploaded Image: göttaT.png


LänkarReferenser till aktuell sida


Frivillig gåva till stöd för driften av Gudinna Wiki :