Gudinna Wiki VisaÄndraBifogaVersionerUppdateratSökKarta

IPv6 information

Gudinna Wiki ska nu fungera för besökare att hälsa på över IPV6! Vi finns på IP nummer 3ffe:200:1e7::1... alla ipv6 testnätverk togs ur drift den 6/6/2006 så nu måste vi fixxa en riktig ipv6 anslutning.

Information och historia

Hur man skriver ett eget datorprogram som ansluter till IPv6 servrar.

Alla datorprogram är skrivna av människor lika förbryllade som vanliigt. Ofta händer det att man helt enkelt glömmer hur man ska skriva proram som drar nytta av ny teknik. Här är guiden för programmerare som är vana att skriva IPv4 program hur dom ska skriva program som är IPv6 kompatibla och som funkar bättre under IPv4 vid situationer då det finns mer än en ip adress till en server.


Sätt att ansluta sig till det befintliga IPv6 nätverket.

I framtiden kommer Svenska ISPs att erbjuda IPv6 lika självklart som dom idag erbjuder IPv4 men innan allt fungerar som det ska så finns det möjlighet att ansluta sig till IPv6 om man administrerar en IPv4 router med IPv6 stöd.

Tunnla IPv6 över IPv4


IPv6 tjänster

Många tjänster har börjat anpassas till IPv6 så som www, dns och mail men en tjänst som idag fungerar bra är IRC över IPv6.

IRC

WWW

Dom flesta IPv6 websiter idag kräver att desökaren gör sina DNS namnupslag till webservern över IPv4 men det finns undantag som www.kame.net som fungerar helt funktionellt för datorer som bara använder sig av IPv6!

Säkerhet

Tänk på att även om du har en brandvägg som skyddar dig från farlig IPv4 trafik kan du vara helt öppen för attacker över IPv6 om du använder IPv6!
http://www.linux.org/docs/ldp/howto/Linux+IPv6-HOWTO/ipv6-security-auditing.html

Referenser till aktuell sida


Frivillig gåva till stöd för driften av Gudinna Wiki :