Gudinna Wiki VisaÄndraBifogaVersionerUppdateratSökKarta

test med Unicode text utskrifter till console i java program

Jag håller på att testa lösningarna beskrivna nedan i olika java miljöer. Själv kör jag mina java program under MacOS X och där fungerar svenska tecken tillfredsställande. Hoppas att beskrivningen inte sätter allt för mycket myror i huvudet.

Java lagrar tecken internt i Unicode men många programmerare som skriver java programm får ändå inte sina program att fungera korrekt med ex svenska tecken som åäö.

Om testen fungerar så ska du inte abra kunna skriva programmen på svenska utan på alla jordens skriftspråk som hebreiska( מה זה יוניקוד (Unicode)?http://www.unicode.org/standard/translations/hebrew.html),japanska(ユニコードとは何か?http://www.unicode.org/standard/translations/japanese.html),arabiska( ما هي الشفرة الموحدة "يونِكود" ؟ http://www.unicode.org/standard/translations/arabic.html) med flera. Om det inte fungerar att använda alla jordens skriftspråk så har din java inte tillgång till utländska typsnitt.
// Lycka till - Xerxes Rånby

Konkreta exempel

Det här verkar jättekomplicerat! Finns det verkligen ingen möjlighet att få svenska tecken med en vanlig text editor och ett windows terminal fönster?
Hur man konfigurerar TextPad att fungera tillsammans med enigma java terminalen

Andra källor

@Unicode for programmers - Java
@Why are my Java UNICODE characters and strings converted to LATIN-1 when I pass them through OrbixWeb?

hmm

Referenser till aktuell sida


Frivillig gåva till stöd för driften av Gudinna Wiki :