Gudinna Wiki VisaÄndraBifogaVersionerUppdateratSökKarta

Krossa spammare .. olika smaker

Metoder för att krossa spam som fyller email inkorgen.


@Debian Anti-Spam Anti-Virus Gateway Email Server using Postfix, Amavisd-new, SpamAssassin, Razor, DCC, Pyzor, and ClamAV

http://www.benzedrine.cx/relaydb.html - Visar hur man konfigurerar en fälla med OpenBSD som slöar ner servrar som sänderut spam.
http://www.kloth.net/internet/badbots.php - Lista på elaka robotar som sammlar in spam, kan vara vettigt att lägga till dessa ipnummer i din brandväggs blokerings lista.
@Razor - System för att rapportera spam till en central källa som rapporterar ut till webbservrar som kör razor att blockera spam med specifika meddelande signaturer.
@Spamassasin - Ett spamfilter som installeras på en UNIX baserad mail server som automatiskt identifierar och filtrerar bort spam mail automatiskt.

Spam mail olika smaker

prophet-ekto

Metoder för att krossa spam robotar som automatiskt postar länkar i öppna bloggar och gästböcker.


CAPTCHA - Ett samlingsbegrepp för metoder att särskilja robotar och människor, ofta genom att visa en bild av ett lösenord förvrängt som måste matas in för att kunna verifiera att en människa bifoga ett meddelande.
http://en.wikipedia.org/wiki/Captcha

Förhindra att sökmotorers "pagerank" inte ges åt länkar som postas i inlägg genom att lägga till rel="nofollow" i länktaggarna, det gör så att spamrobotar inte gynnas när dom grisar ner öppna inläggs formulär.

Referenser till aktuell sida


Frivillig gåva till stöd för driften av Gudinna Wiki :