Gudinna Wiki VisaÄndraBifogaVersionerUppdateratSökKarta

Lustiga webblogsrapporter och webbstatistik

Uploaded Image: SE.gif Webbloggar säger mycket om varifrån besökare kommer till en viss site, samt att dom även kan ge en hint av vad besökarna har för ärende. Om man är interesserad av vad det mest poppulära sökordet är idag är @Googles zeitgeist att rekomendera. @Jeeves IQ har samma funktion.

Vill man veta hur många webservrar det finns idag och vilken webserver dom kör ska man kika på http://news.netcraft.com/

Vill man enkelt få webstatestik över besöksmönster på sin egen sajt utan att vilja administrera statestiksystemer kan man använda sig av @Google analytics med bismak av att google kommer känna till hela din sajts besöksmönster. Kräver ett gmail konto samt att man lägger till ett par html script taggat i slutet på alla html dokument som ska monitoreras. .. Vill man blockera att google känner av när du surfar på en sajt som använder Google analytics så se till att blockera "http://www.google-analytics.com/urchin.js".

  1. @www.helgon.net - 50k Unika besökare dagligen!! Wow!
  2. @www.helgo.net - 20Gig data per dygn.
  3. @wiki.gudinna.com - Google 10-i-topp sökord till Gudinna. Mer statistik om gudinna.com finns på @alexa.

Lär dig webdesign genom att studera besöksmönser.

Här är en analys av Gudinna Wiki skapad av Xerxes Rånby 2004-01-24.
att bara kika på en webacesslog ger lätt huvudbry, besökare tycks besöka olika delar av en site helt kaotiskt.
Efter att ha låtit en dator sortera accessloggen kan man konstatera två saker. En datorgenererad webaccesslogsanalys med långt tidsperspektiv visar besöksmönster medans en med kort tidsperspektiv visar vad som är populärast just nu.
Att titta på en sites besöksmönster ger en fingervisning i vilka delar av en site som fungerar rent webdesignmässigt.
Slutsats: Vad man kan lära sig av detta är att det viktigaste för om man vill skapa en websida med mycket besökare är inte hur tekniskt avancerad en sida är utan att den ska gillas av Google. Google verkar gillar sidor som går att visa i rent textbaserade webläsare som lynx eftersom det är så google ser på webben. Gudinna Wiki är optimerad för visning i rent textbaserade webläsare samt att sidor som genereras med onödig information (tidigare versioner etc..) märks på sånt sätt att sökmotorerna inte sa indexera dom sidorna vilket gör att Google och andra sökmotorer fokuserar sig på dom sidorna med innehåll! Att innehållet på Gudinna Wiki har så udda karaktär verkar göra så att gillar siten ännu mer. Med andra ord Wiki fungerar som bra webdesign!
Konsten att gillas av Google

Analysen är baserad på Gudinna Wiki's webaccesslog för Januari år 2004.

Placering bland alla världens websiter

Vi som administrerar gudinna.com har bara hittat tre siter som kan ge en hint om hur gudinna.com ligger i jämförelse med övriga internetsidor i besöksantal.


Referenser till aktuell sida


Frivillig gåva till stöd för driften av Gudinna Wiki :